2007. augusztus 8., szerda

Most tudtunk csak internetezni, mert mar aug.4.óta uton voltunk.
3-an este irtam utoljara, akkor meg Kathmanduban aludtunk, aztan koran reggel indultunk a csempefeju Erzsihaverral. Kb. 7 oras buszozas utan a hegyek kozott, leertunk Terraiba, ez Nepal délebben fekvő része. Itt Sauraha nevu helyre mentunk, a Chitwan nemzeti parkba!
Rogton megereztuk, hogy delebbre vagyunk, a homero higanyszala mar a 40 fokot utogette, eszmeletlen para, kicsit hirtelen homersekletvaltozas!!
A taj viszon gyonyoru volt, buja, zold novenyzet, nem hiaba, ez mar a dzsungel:)!!!!!
Nagyon jo szallast kaptunk, de azert ez sem volt allatvilag mentes, nehany patkanyt lattunk elfutni a folyoson, este meg valahogy betevedt egy akkora sáska, hogy majdnem frászt kaptunk. A Kovic latta hogy ugrik valami, felsikoltott, aztan mi is meglattuk mi az, . Az Erzsi meg akarta fogni, erre nekem repult, mint egy madar akkora volt. Egy törölközővel fogtuk meg, éreztük a kis húsos combjait:)!!!
Gekko itt is volt, de azokat szeretem:)!
Egy kis punnyadas utan elindultunk az ottani guidunkkal. Egy olyan férfi volt mint egy sumonyi madarász, látta, hogy érdekelnek a madarak, meg is örült nekunk nagyon, Erzsivel azert vágtuk a fajokat:)!!
Delutan a dzsungelfalut jartuk be, nagyon erdekes volt, teljesen National Geographic erzes;, biogazt hasznalnak az emberek, minden termeszetes anyagbol..., agyag, bambuszhazak, allatok minden menyisegben...este ettunk ott keszitett zoldseges valamit, aztan eleg gyorsan elpunnyadtunk!!
Masnap 5kor kellett kelni, indultunk dzsungelt jarni. A bacsi hozott magaval egy bambusz botot, hogy azzal  zavarja el, ha jon a "rajno", rinocerosz!!
Bent jartunk az elefantfu kozott, egy kenuba ülve meg egy folyon, a Raptin vitettuk magunkat egy darabig. A folyóparton volt krokodil, de csak 2,5 meteres, van ott nagyobb is J!!!
Egy eleg vadregényes helyen kiszalltunk a kenubol es mentunk megint beljebb a dzsindzsába, erdekes novenyeket lattunk, elefant nyomokat, volt egy fa amin egy parazita noveny elt, erre fel is masztam.Gyonyou madarakat lattunk gyurgyalag feleket, tukan jellegu madar, sas, gemek...majd viszem a listat, a bacsi leirta a latinnevuket!!!
Errol az izgi  heyrol ujra a vizpartra mentunk elefant furdetesre. Gondoltuk, majd mi furdetjuk az elefantot...de nem igy lett!
Be kellett menni a folyoba ruhastul es fölülni a fáni hátára, miután mindharman fentvoltunk egy ottani bácsika, az idomár is felmászott, és szólt az elefántnak, hogy alljon fel. Oriasi erzes volt!Aztan jott a meglepi, az elefant megszivta az ormanyat es jol ránktolta az osszes vizet az orrmányából:)!!! Innentol csurom vizek voltunk. Majdnem egy oran keresztul igy furdetett minket az elefant!!Eszmeletlen jo volt, aztan befekudt velunk a vizbe, es mi is moshattuk, ra fekhettunk, nagyon aranyos volt!!
És mégcsak dögvészt sem kaptunk  a viztol, ennyi erovel a Mother Gangaban(Gangesz) s furodhettunk volna:)!!!Delutan jott az elefant lovagolas. ez is oriasi volt. Egy emelvenyrol kelett felmsznunk az  elefant hatara szerelt hordozora, aztan indultunk a dzsungel melyere!! Nagyon izgi volt, lattunk kis rinpceroszokat, szarvasokat, antilopot, erdekes rovarokat, az elefant neha megallt, tepett egy kis elefantfuvet, utkozben elmajszolta. neha meg morgo hangokat hallatott, es beletrombitalt a csondbe!! Felelmetes volt, ahogy visszhangzott, a dzsungel melyen ez a hang!! felejthetetlen pillanat volt!!!
Esete kajaltunk a szallasunkon, megismerkedtunk a fonokkel, aki rengeteg jotekony dolgot muvel az ottani faluban, varrononek tanittatja az ottani noket. Azt mondta, menjunk ki onkentesnek, vagy a Kovic jogasznak , en meg csinalhatnam a biomérnöki  részét, Erzsi meg lenne  helyi manager:)!!
Nagyon rendesek voltak ezek a vendeglatok!!
Masnap ismet  koran keltunk es mentunk madarakat lesni, azaz faunisztikazni:)!!!
Jo sok madárkat lattunk ja es egy vaddisznot, egy süldo formát, nagyon édi volt, kovetett minket a kis coci, es jóízűen röfögött:)!!!
Talalkoztunk egy-ket elefanttal is!
Del korul  szedtuk a satorfankat, es elindultunk vissza a dzsippel a legkozelebbi allomasra, ahonnan Bairawaba vitt tovabb utunk. Mar nagyon hardcore-ban nyomjuk a buszozast, a helyi mamik rogton osszehaverkodtak velunk a buszon, mikor folszalltak annyian, hogy az ajtokon is kilogtak az emberek. Egy nő az ölembe tette a gyerekét, a masik ramtehénkedett, ezeket nem zavarja...:)!!
Kb 5-6 oras zotykolodes utan Bairavaba ertunk ahol a Janak rokonai laktak. Jo fej volt a gyerek, ő siman beult egyedul egy bringas riksaba, mi meg nyomorgtunk a mázsás cuccainkkal masik kettőben. Szerencsere az ottani nagynenje, a Ghita, egy nagypofaju belevaló nő volt, es neha rendbetette a " Babu"-t, igy hivjak a kisebb fiukat a csaladokban. nagyon kedveseek voltak, este jot beszelgettun veluk! Delutan meg errol a helyrol elmentunk Lumbinibe, ahol a Budha szuletett, itt rengeteg kolostort, stupat megneztunk, erdekes volt, de annyira nem volt jo , mint amiyennek beallitottak, igazabol giccsparadé enyhén:)!!!
Masnap reggel a neni jo kis reggelivel vart miket, ettunk gránátalmát, paneert...mar nem gondolkozunk mit is eszunk, eleg kikepzett a gyomrunk a sok spajszi(spicy) fuszeres kajatol!!
11korul elindultunk taxival Sounauliba, a Nepali hatarhoz, ez mar nagyon india!! Kicsit lepratelep!!!Vegigjartuk  a visszalepesi hacacárét, itt indiaban mindent dokumentalnak, elkepeszto, azt is ha internetezel, passport kell hozza, meg aláirás...röhej:)!!!
Del korul beultunk sounauliban egy lefoglalt dzsippbe,  kb 1 oran keresztul folyamatosan „elindultunk”, eszmeletlen idegesito volt, itt mar ugyanaz ment mint  Delhiben..., rosszarcu alakokkal utaztunk, de persze probaltak puncsolni!!
Delutan negyre Gorakhpurba ertunk, ahol 2 orat vartunk a vonatra, egy orat mar alapbol kesett!!!
Ma delutan 4 re ertunk Delhibe!! Kicsit 22orat vonatoztunk sleepers kocsikban, erdekes arcokkal. Reggere megint lett hozzankszegodott tarsasag. Egy gurkha katona, egy japcsi gyerek, egy szik , ket hindu J
Erdekes tarsasag!! DE legalabb annyira nem unatkoztunk, mar a vonaton arult kajabol is siman ettunk. Elviselhetetlen volt a hoseg, ragacs minden, budos, otvar:)!!!
De azert tuleltuk!! Most Delhibol irok, holnap megyunk Agraba, aztan Jaipurba sivatagozni, meg tevegelni:)!!!
Nem vagyunk betegek, mar mindenbol kigyogyultunk.Itt nem is esik, chitvan sem volt vészes monszun szemponjából, egyebkent mi si olvastuk a remhireket, de minket szerencsere nem erintett, lattunk elarasztott teruleteket is!!!
Sulyos!!
jol vagyunk, Bairawabol akartunk irni, de ott nem volt aram:)!! A jak seggebe megsem dughatjuk a szamitogepet:)!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése