2007. augusztus 10., péntek

haho!!!
ma reggel koran keltunk es elindultunk vonattal Agraba!
Meglepodnetek, ha latnatok, micsoda kiszolgalas fogadott minket a vonaton. Ez egy jobb fajta vonat, jobb mint az otthoni IC!!
Kaptunk vizet, uditot, teat, reggelit, es nagyon jol mukodott a legkondi is!! Majdnem megfagytunk,...bar ez neha jol esik, csak utana, mikor kilepunk a 40-45 fokba, akkor kicsit hajszarito erzes fogad:)!!!
Eleg hamar Agraba ertunk, egy ottani taxis arcot felfogadtunk, akik elvittek rogton a Taj Mahalhoz!!Eszmeletlen melegf volt, tuzo nap, kb 50 fok!!!
Atestunk a motozason, ez mindig kotelezo, mindent atkutatnak...sulyos!!
Aztan elindultunk befele...oriasi terulet, gyonyoru epitmenyek, hangulatos zene...aztan az egyik monumentalis kapubol megpillantottuk a Taj Mahalt!! Fantasztikus latvany...kierve a kapubol, olyan kep fogad, amit nem lehet elfelejteni!! Gyonyoru park, szokokutak, es az ut vegen a vakito feher Taj!!! meltosagteljesen all ott, bamulatbaejto!!!! Nem gyoztunk betelni a latvannyal, ahogy kozeledtunk, egyre nagyobb lett, elkepeszto!!! nem csoda, hogy a vilag hetedik csodaja:)!!!!Bermentun megneztuk a siremleket, egy mogul kiraly, a tizennegyedik gyereke szulese kozben elhunyt felesege emlekere epittette, kb 20 evig epult!!!
Jo sokaig tátogtunk nem nagyon akartuk otthagyni a latvanyt!!!
Ezutan marvanydiszito muhelyekbe mentunk, majd ezust keszito muhelybe. Ezutan pedig a voros erodhoz vitt utunk!! Ez az eroditmeny csak 25 szazalekben latogathato, de ez is volt vagy 3 ora, a tobbi reszen katonai kezekben van!!!!!
Ez is lenyugozo volt, innen masszogbol tudtuk a Taj mahalt nezni!!!
Estig elmaszkalodtunk, aztan elvitettuk magunkat az allmasra, a vonat persze megint egy orat kesett, most ultunk eddig a legbrutalabb kocsiban...ahonnan kilog az emberek feje a racson, de azert nem volt veszes, csak rohaszto meleg!!! Folyton kusztak a foldon a koldusok, benak, csonkatestuek...es ma lattam egy elkepesztot!!! Egy embernek olyan labfeje volt mintha felfujtak volna a haromszorosara, teljesen gumiszeru volt, egyebkent iszinyatos nyomorek emberek elnek itt, nm tudom mitol lettek ilyenek, nehany mint egy allat, csak ugy kusznak a foldon...borzalmas, nem beszelve a leprasokrol!! Rengeteg van!
Nagyon sokkolo igy masodszorra is India, bar sokan mondtak, hogy aki Delhit es Varanassit latta eloszor, az nem nagyon akar ide visszajonni. Ezt vettuk eszre, bar en azer visszajonnek, es Agra pl mar teljesen mas volt!!
Ennyit mara, most megyunk lassan aludni, mar hullak vagyunk, es reggel indulunk ket napra Jaipurba!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése