2010. október 31., vasárnap

Ma délután waterloo-i felfedező útra indultam a két cseh jóbarátom társaságában. Első utunk az egyetemi campusra vezetett. Kicsit hasonlít a svédországi egyetemi környezetre, alacsonyak az épületek, és minden nagyon modern. Van egy olyan épület, ahol minden a diákok kényelmét szolgálja. Bank, fodrászat, kozmetika, gyógyszertár...éttermek, minden megtalálható itt. Ezenkívül egy információs pult, ami a nap 24 órájában nyitva van. Na ilyen még a svédeknél sem volt. Van egy olyan épület, ahol pihenni lehet, és egy óriási tévén filmeket nézni, ha valaki elfáradt a sok tanulásban. Szinte minden épület nyitva van hétvégén is. Amúgy most tudtam meg, hogy Észak-Amerika legerősebb egyeteme a waterloo-i. Nem lenne rossz tényleg kapni valami kutató munkát itt. Ja, és ha már ott jártunk, elmentem és megkerestem a Dixon prof. irodáját, aki a lazac immunrendszer kutatós munkát ajánlotta. Még Chilében van. Szegény, rossz lehet neki, ennyit utazik...
Az egyetemről egy parkon keresztül egy olyan elméleti fizikai kutató intézet mellett mentünk el, amit a Stephen Hawking hozott létre.Nemrégiben 6 hetet töltött itt az univerzum kialakulásának kutatásával kapcsolatosan.
A parkban először találkoztam itt tartózkodásom óta igaz kanadai ludakkal. A kacsákkal együtt bandáznak a parkokban. Ami még meglepő volt, hogy itt annyi mókus van, mint otthon veréb kb. Mindenhol ugrabugrálnak, vannak feketék, barnás-szürke és szürke színűek. Ja és a jól ismert csíkos hátúak. Nagyon aranyosak, egészen közel merészkednek az emberhez.
A parkok után a King's street irányába orientálódtunk, ahol a fiatalok minden féle szórakozóhelyet megtalálhatnak. Éttermek, mozik, boltok, klubok és persze az "alkohollelőhely". Itt is, mint Svédországban, csak speciális boltokban kapható alkohol. Természetesen szombat délután tele volt emberrel. Találtam magyar borokat, szekszárdi vöröset, meg Unicumot :).
Ma viszont már tényleg boszorkánnyá változom. Megyünk vakami óriási halloween bulira. Itt egyébként ma mindenki különböző őrült maskarákban mászkált az utcán...

3 megjegyzés:

  1. Uhh, lehet, hogy nem indijában kell edzeni a gyomrot, hanem Kanadában? Ki gondolta volna...

    VálaszTörlés
  2. Hát, lehet...:), de az is lehet, hogy "a műanyag szervetlen, nem bomlik le rendesen, de rendesen..." :D

    VálaszTörlés
  3. Hehe, lehet. A Gibson név is tök jó, kicsit olyan majomnév, nem?

    VálaszTörlés