2007. július 30., hétfő

haho!!

Itt vagyunk mar Kathmanduban 4. napja. A szallasunk eleg jo, bar estenkent oriás csótanyokat uldozunk!Bocs, hogy ossze-vissza vannak a betuk, de csomo billentyun nem latszik a betu!!
Voltunk Kathmandu fo latvanyossagainal, Swayambpunath, fent a hegyen, kb 2000 m-en fekszik, egy buddhista szent hely, oriasi Buddha szoborral, es a buddha szemmel, gyomyoru volt, a naplementet itt vartuk meg, szepen kivilagitottak!
Volt aznapra is egy ránktapadt emberke, egy Krishna, ez a neve, Erzsi folyton összehaverkodik ilyen arcokkal, bár nem nehez, mert mindenki pénzzel akar lehuzni!Mindegy, ez az emberke legalabb elvitt minket fel a hegyre ehhez a látáanyossaghoz, amugy másneven majomtemplomnak is hivjak, rengeteg makáko van fent, a Kovicot meg is támadták!!
Masnap Kathmandu Durbar teret neztuk meg, rengteg Shiva templom, Visnuk, Brahmak, Krishnak, gyonyoru ter, tele latvannyal!!
Sajnos a monszun elegge kitarto, mindennep esik es csak estere vilagosodik ki picit az eg!!
Iszonyat nagy sar van emiatt az egesz varosban!!
Voltunk Patanban, ott is ilyen epitmenyeket lattunk. Elotte nap este elmentunk Pasupatinathba a Bagmati folyohoz hullaegetest nezni, eleg zorró hely volt, itt erezni lehetett az égett szagot, a Gangesz partjan nem!!!!Az ottaniak azr mondják, a Mother Ganga miatt van es a Shiva erejetol, hogy nem erezni ott az egettszagot, es hogy nem betegszenek meg ha a vizben furdenek!!!
Ma Baktapurban voltunk es Changu Narayanban, gyonyoru helyek, az utobbiban a hegy tetejen egy aranytemplom van hinduknak, ami a vilagorokseg resze. Voltunk ma Thangka festőiskolában!Elkepeszto ugyesek a gyerekek!!!
Ja es Apu! Lattunk egy kiskampót, nem volt tobb 13 nal, de sajat faragomuhelye volt!!!Egy nap 2 nagy maszkot farag ki!!!
Egy totem oszlop szerintem 2 nap lenne neki!!
Eszmeletlen, hogy dolgoznak itt a gyerekek!!!
A teherhordokrol nem is beszelve, de aki nem konkretan az, az is hihetetlen sulyokat hord el a hatan!!
Lattam tegnap egy oreget, aki egy ket ajtos szekrenyt vitt dombon felfele a hátán egy masik meg egy nagyhűtőt!!!Sulyos!!
Mar teljesen asszimilalodtunk szerintem, főleg hogy a helyi erők mossák a ruháinkat, es a mosott ruha is görény szagu itt!!:))Egyutt utazunk velük a tömegbuszokon, ma majdnem csak a tetőre fértunk fel!!a vezetesi stilusrol mar beszamoltam, itt Kathmanduban lattam eloszor kresztablat, de ezt sem sűrűn figyelik. ja es mikor taxibam vagy mas járgányba ülünk, rendszeresen egyszercsak megallunk valahol es kereket cserélünk...vegy olajat, vagy imádkozik egyet a sofőr!! Vannak felveteleim, el fogtok ajulni!!
Joska szerintem visszaadna a jogsijat, ha ezt meglatnaJ!!!
Kepzeljetek, az Erzsi mar 3 eve osszeismerkedett interneten egy nepali gyerekkel, nagyon rendes volt, készsegesen szervezkedett nekunk, tegnap eloszor eloben is talalkoztunk vele...Kicsit elrajzolt feje van:), konkretan nem lehet semmit erteni abbol, amit angolul mond, es ngyon buszke arra, hogy magyar baratai vannak. Szegeny annyira tesze-tosza, hogy idegrohamot lehet kapni mellette. Pl ahogy kozlekedik...igy is eleg nagy a kaosz! Kicsit borzalmas szegény, de azért rendes. Az Erzsit nagyneninek hivja!!:)Nincs velunk egesz nap, a nepali Investment Bankban dolgozik.
Barhol jar egy europai rogton letamadjak!" nem akarunk semmit eladni" a vegen meg azert mindig meg kell nezni a selyam kereskedest, mandalafesto muhelyt, ahonnan aztan egy jo ora mulva szabadulunk!! Kicsit nehez ezt néha türelmesen vegigcsinalni! Igazabol eleg faradtak vagyunk, egesz nap megyunk, ujabbnal ujabb kalandok latni valok, folyton valakinek beszelni kell. Neha hianyzik mindharmunknak egy fel ora nyugi, csak nezni ki a fejunkbol!!Nezelodni sem lehet, ha egy percig allsz egy helyen, vagy koldulo gyerek, leprás,  árus,  Guid( vezeto) vagy taxis fog leszolitani. Es nem eleg csak egyszer mondani, hogy nem kosz, kosz nem...!!
Alapjaban azert en nagyon jol erzem magam, most nem cserelnek senkivel. ez a sok latni valo, nem mindennapi kaland...gondolkozni nincs is nagyon idonk, folyton valami uj inger er!!Nekem amugy eddig a hegyitura tetszett a legjobban, eszmeletlen erzes volt!!Ott picit nyugtunk volt!!Egyebkent barkinek mondjuk melyik utvonalon voltunk, csak hüledezik...allitolag az egyik legbrutalabb tura...ezt meg is ereztuk!!!! Nem  tudom, hogy fogunk majd mindent elmeselni...ezert is jo, hogy irok mindig.
 Ja, egyébként a kezemnél egér, a lábamnal egér:)!!!gekko, egér, patkány, néha majom, „csotányjoe”, tehén, vizibivaly, bari, kecske, ...es persze az "egykutyakölyke". Ezek az allatok vesznek minket korül, barhol barmikor:)!!!!Mindegyik kutya ugyanugy nez ki, csak mas a színkivitel, de ezeknek legalább van szőrük, nem ugy mint az indiai kutyaknak:)!!!
Roviden ez a nagy helyzet, Mi holnap Nagarkothba megyunk, nezni az Everest regiot, a nap lementet, ott is alszunk majd valami verndeghazban,.jovo héten megyunk a Chitvan nemzeti parkba, nagyon varom mar!!!!
Jol vagyunk, tenyleg oriasi elmeny, mindig gondolok ratok, barcsak latnatok!!!!Remelem ti is eljuttok ide!!!
Most lassan befejezem, mar rankzarjak a rolot, ugyanis itt nem ajtot hasznalnak hanem vasrolot mindenhol, bombabiztos:)!!!
Üdv Nepálból:
Cili (Chilly-a helyiek folyton azt hiszik, hogy a fűszerről neveztek el:)!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése