2007. július 23., hétfő

Haho Mindenkinek!!!
Itt vagyunk Nepalban, Pokharaban!!
3 napos trekkingen voltunk a Himalaya Annapurna regiojaban. Hetfon reggel koran indultunk a turara, es fel mentunk 2000 meter fole, eszmeletlen gyonyoru volt a taj vegig, rizsfoldek, dzsungel , hegyrol folyamban lezudulo viz, ami a Gangeszbe omlik( itteniek ugy mondjak:"Mother Ganga"). Viszont az egyik legmegeroltetobb ut, a trekkiingek kozul. Raadasul ugye monszun is van, szoval vegig fel sziklalépcsőkön, kb.10 km. mentunk, párában, esoben , izzadtsagban furodve!!Este 7re ertunk fel Ghandruk csucsra, ahonnan, ha szep ido lett volda, latjuk a Machapuchare csucsot es az Annapurna hegyeit, ezek, 7-8000-esek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Total csurom vizesen ertunk a szallasra, ahol a ferfi egy gurkha népcsoport beli emberke volt!!
Volt velunk egy igazi Sherpa, akinek a nagyapja még JETIT is latott J!!!
Durva volt a tura, bar en nagyon jol birtam, felolem meg mehettunk volna., Este a szallasra érve, csatak vizesen pihegtünk kicsit, aztan mikor a furdeshez keszultem, es a polomat epp hogy csak levettem, majdnem frászt kaptunk!!!!!!Kepzeljetek, omlott a köldökömből a vér!!!!
Eloszor, azt hittem kiszakadt a hasam, az Erzsi majdnem elájult, de azért ég hozzáfűzte:" Hu bameg, mi ez?"  Majdnem sokkot kaptam, de csak egy pióca harapott belem, ami mar jo par oraja „szítta” a vérem.  Eszembe jutott egy óriasi szúros érzés a koldokomben, mikor egyszer a túra közben lehajoltam valamiért, gondolom akkor harapott belémJ. Hivtuk a ház gazdait, es azok kiszedték. Igazabol ezen a helyen rendkivulk sok pioca van, nekem volt csak egyebkent, de főleg, hogy ennyire vérdus helyet talalt, ezert volt annyira brutal a verzes!!!Van rola fenykep, mintha hasbalottek volna:)))!!! ne ijedjetek meg, rendes orvosi pioca, nem vészes. csak a latvany volt horror!!!!:)))!!!
Ez utan a nap utan nem kellett senkinek sem altato, totral kifaradtan dőltunk az ágyba. Masnap koran keles es indultunk a Sarang Kot nevu csucsra, 30 km nagyon durva terepen!
Oriasi sziklalepcsok vannak, tehat a  "Norbi" jelenthetne nekunk:)!!!!3 napot turaztunk ugy, hogy szinte vegig sziklalepcsokon masztunk fol-le!!!Brutal!!!!Tegnap este ugy ertunk a csucsra, hogy szakadni kezdett az eso, es total besötétedett. Kovic jól benáthásodott, húzta magat szegény, nekem a torkom durrant be, de mára a homeopata cuccoktól rendbejottunk!!
Ma jottunk le a hegyrol. Meg maszkaltunk picit Pokharaban, este sotetedesig csonakaztunk az itteni Pheva tavon, gyonyoru volt!!!!!Beultunk egy itteni etterembe, most ittuk meg a fincsi Everest sort, itt 6;5 l egy uveg!!!Voltunk kinaiak által ideűzött tibetiek falvában, nagyon arasnyosak itt az emberek, teljesen masok, mint az indiaiak, sokkal tisztabbak, nem olyan agresszivek. Nagyon jo itt!!!
Holnap reggel a Gurkha Airrel felszallunk es repulunk Kathmanduba!!!
Mar nagyon varjukl!!
Eszmeletlen, hogy milyen elmenyek ernek itt minket! Rengeteg fotot csinalok, filmezek, mindenty meg akarok orokiteni, bar sejtem, hogy  nem utoljara vagyunk itt!!!Ezt egyszer nektek is latni kene, itt semmi nem olyan, mint otthon. Mikor kozlekedik az ember otthon rizsfoldek kozott, mikor jon veled szembe otthon egy bivaly az utcan...:), nagyon orulok, hogy lathatom, annyi az elmeny, hogy egyszerre ezt fel sem lehet fogni!!!Ha belelatnatok a mostani napjainkba...elkepednetek, de innen kozelrol teljesen mas, ha valaki nem kényeskedik ,teljesen jol erezheti itt magat!!!
Ja, es Apu!! Csinaltam a Sarang Kot csucson kőbaltát, innen latni az egesz Annapurna regiot!!!!Jo sok fenykepet csinaltunk rola, szoval mar A Himalajan is ott van az indianok nyoma!!!!
Rengeteg kovet gyujtottem, hihetetlen szepek!!!!
Roviden ennyi tortent velunk a napokban, a fosáson mar mindenki tul esett, lassan aklimatizalodunk:)!!!!
Majd Kathmandubol jelentkezem!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése