2007. július 18., szerda

Varanasi, Gangesz part

Tegnap este 8kor elindultunk Varanassiba vonattal, csak 800km-re van Delhitol :), egesz ejjel utaztunk, lehajthatos uleses kocsikban. Ez volt meg a legjobb, aludni lehetett, bar azert kilakatoltuk magunkat, erdekes arcok voltak, pl egy feher ruhas mukso, aki ugy aludt, mintha mumia lenne. Reggel 9-re itt voltunk Varanassiban!!Brutal hely, durvabb, mint Delhi!!!
Nyomor a köbön, taxisok at akartak verni, de nem hagytuk, inkabb motoros riksaval mentunk, nem gondoltuk, hogy harmunkat be tudnak paszirozni ekkora helyre, de sikerult. Élmeny volt, oriasi dugo, a Gangesz felett ativelo hidon ket ora alatt ertunk a mostani szallasra. Furodtunk, aztan indultunk varost nezni. Iszonyu forgalom, kaosz, kicsit piocak az emberek, sajnos neha eleg zavaro, hogy nem hagynak egy percre sem beken. A Gangesz partjan neztunk halottegetest, elkepeszto latvany, lattuk a hullakat, bealltunk egy csalad melle veletlenul, aztan elkuldtek, de igy kozelebb voltunk mint barki. Csonakkal is mentunk a Gangeszon, kuldtunk a vizre gyertyas viragot, kivanni kellett. A Gangesz total sarosnak tunik, eszmeletlen nagy folyo, nem am Duna..., :) aztan kajaltunk vmi indiait, jó csiposet:). Ezutan meg bementunk vmi emberkehez, meghivott teazni minket, vettem selyemsalat... utana a Gangeszpartra mentunk, mert Pudja unnep volt. Minden este 7-kor a Gangeszparton gyertyakat gyujtanak, osszegyulik a sok ember. Gyonyoru latvany, zene, nehanyan transzba is estek!!
Minden teljesen mas itt! Nem lehet egyszeruen leirni, olyan illatok, izek, szinek...elkepeszto...ezt konyvbol meg csak sejteni sem lehet!!Pedig olvastam es elkepzeltem par dolgot a helyrol, de ideerve sokkolo a latvany!!!
Holnaputan megyunk tovabbb Gorakpurba, Pokharaba(Nepal).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése