2007. július 18., szerda

Tegnap este 8kor elindultunk Varanassiba (régi nevén Benáresz) vonattal, csak 800km-re van Delhitol, egesz ejjel utaztunk, lehajthatos üléses kocsikban, ez volt még a legjobb, aludni lehetett, bár azért kilakatoltuk magunkat, mivel érdekes arcok voltak, pl egy feher ruhás muksó, aki ugy aludt, mintha mumia lenne.Reggel 9-re itt voltunk Varanassiban!!brutal hely, durvabb, mint Delhi!!!
Nyomor a köbön, taxisok át akartak verni, nem hagytuk, inkabb motoros riksával mentunk, nem gondoltuk, hogy hármunkat be tudnak paszirozni ekkora helyre, de sikerült, élmény volt, óriasi dugó. A Gangesz felett atvivo hidon, ket ora alatt ertunk a mostani szallasra. Lefurdes, aztan indultunk  varost nezni, iszonyu forgalom, kaosz.
A Gangesz partjan neztunk halottégetest, elkepeszto latvany, lattuk a hullakat, bealltunk egy csalad melle veletlenul, aztan elkuldtek, de igy kozelebb voltunk mint barki. Csónakkal is mentunk a Gangeszon, kuldtunk a vizre gyertyas viragot, kivanni kellett. A Gangesz total sárosnak tunik, eszmeletlen nagy folyo, nem am Duna.:).., aztan kajaltunk tipikus  indiait, bementunk valami emberkéhez, meghivott teazni minket, vettem selyemsalat... utana a Gangeszpartra mentunk, mert Pudzsa unnep volt, az újjászületést ünneplik minden este 7-kor van ilyen a gangesz parton...gyonyoru latvany, zene, nehanyan transzba estek!!
\Minden elkepesztoen más itt! Nem lehet egyszeruen leirni, olyan illatok, izek, szinek...elkepeszto...ezt konyvbol meg csak sejteni sem lehet!!Pedig olvastam es elkepzeltem par dolgot a helyrol, de ideerve sokkoló a látvány!!!
Holnaputan megyunk tovabbb Gorakpurba, Pokharaba(Nepal).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése