2010. november 13., szombat

Fox and Fiddle

Tegnap este Waterlooban elvetődtünk a Fox and Fiddle nevű vendéglátóipari egységbe.a A fiúk már nagyon végüket járták, mivel a suli itt abból áll, hogy reggel 9-től délután háromig valamilyen laborgyak van, utána pedig általában hajnali 3-ig még jegyzőkönyveket írnak. Kissé hajaz a BME-re :)! Azért ez más itt. 3 részre oszlik a tanév és egy szakaszban csak max. 5 tantárgyat hallgatnak a diákok. Nagyon nagy hangsúly van a gyakorlaton, ezért szinte csak projekt készítésből áll az egész meg persze néhány élméleti órából. Martin éppen katapultot épít, meg spagetti tésztából állványt. Lukas meg egy boka protézis dizájnjával szöszmötöl, meg robotot programoz. A másik két srác, akik Albertában vannak, a lábukat lógatják szinte. És olyan helyeken jártak már, hogy majd' megevett a fene. Gyönyörű havas hegyek között, meg smaragd zöld színű tavaknál. Az igazi Kanada ott van, mármint ami a természetet illeti. Na majd szorgalmazom, hogy látogassuk meg őket:)!
Ez a Fox and Fiddle nevű hely, kellemesnek tűnt, ahova mentünk. Élő zene, nagy hely, jó hangulatú bár. A fiúk figyelmeztettek, hogy a kanadaiaknak olyan udvarlási szokásaik vannak, hogy amint egy lányt egy pillanatra is egyedül látnak ténferegni, azonnal, mint a hiénák, lecsapnak rá. És tényleg. Igazából ez a nyitottságukból fakad. Ők az utcán is simán leszólítanak. A múltkor épp babakocsit tologatva egy fickó ment el mellettem, rámnézett és azt mondta: "Ugye milyen kellemes ez a napfény?" Szóval itt még babakocsival is lehet ismerkedni :D! A férfiak, nők egyaránt kedvesek. Egyik alkalommal, mikor épp konnektor átalakítót vásároltunk Heatherrel, egy csaj szólította  le. Látta a Toyotánkat és majdnem megette a rosebb, mert pont egy olyat tört össze előtte pár héttel. Mondta, ha el akarjuk adni, szóljunk neki :)!
Szóval a péntek esti kiruccanásunkkor végignézhettük az első kanadai kocsmai verekedést. Pont mellettünk tört ki. Először fel sem tűnt, csak akkor, mikor valami kéz vagy valami a fejemnek csapódott, valakit véletlenül meglöktek, aki ránk esett. Gyorsan elhúztuk a csíkot a közelükből. Szerencsére akkor már a humán rakodó személyzet is aktivizálta magát. Fogták őket és kitették a szűrüket. Amúgy belépésnél szigorúan ellenőrzik a személyazonosságot. 21 éve alatt be sem engednek senkit. Az italozási szokásuk szerintem hasonlít a svédekéhez. "Minél gyorsabban, annál jobban..."típusú felfogás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése