2010. november 22., hétfő

Palacsinta, Rubik-kocka...

A hétvégén megint adtunk a kulináris élvezeteknek. Lassan éttermet nyithatnánk. Hétvégi menü: Hortobágyi húsos palacsinta, currys csirkével és spenóttal töltött bundás palacsinta, görög saláta, húsleves, kapor szósz és kivis-banános süti.
Bármennyire is akarta Martin, a neonzöld színű zselé nem szilárdult meg a sütin. Az angolszáz mértékegységek összeesküdtek ellenünk...
Este egy holland srác, Ruben volt a vendégünk. Vicces gyerek, megmutatta a Hollandiáról készült prezentációt, Lukasék se kíméltek a Csehországról szólóval. Hogy nehogy azt higgyék, ők találták fel a spanyol "vigaszt", megmutattam nekik a magyarok találmányairól szóló videót. Csak néztek! Golyóstoll, gyufa, távcső, Rubik-kocka, hologram...etc. Ruben nem rég látta a Szomorú vasárnap című filmet, nagyon tetszett neki. Mondtam, hogy én még el is tudom neki énekelni a Szomorú vasárnapot...csak lesett...azon meg főleg, mikor mondtam nekik, hogy hányan dőltek kardjukba emiatt anno.
A svédországi estéket idézte ez az összejövetel. Jó dolog ennyiféle embertől hallani sztorikat a világ különböző részeiről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése